“단팥을 만드는 건 마음을 담는 일이에요.”
센타로는 단팥으로 속을 채운 전통 빵 도라야키를 파는 작은 가게를 운영하며 단조로운 나날을 이어 간다. 어느 날 가게로 찾아 온 할머니 도쿠에는 구인광고를 보고 일하게 해 달라고 한다. 도쿠에의 단팥소를 맛보고 그녀에게 단팥 만드는 일을 맡기는 센타로. 너무나 맛있는 단팥을 만드는 도쿠에의 솜씨 덕분에 가게는 손님들로 붐비게 되지만, 도쿠에에 대한 소문과 편견은 모든 것을 바꿔 놓는다. 칸영화제의 단골인 일본 감독 가와세 나오미의 신작이자 올해 칸의 ‘주목할 만한 시선’ 개막작으로, 음식을 매개로 삶에 대한 깊은 통찰과 감동을 선사하는 영화. Sentaro runs a small bakery that serves dorayakis - pastries filled with sweet red bean paste (“an”). When an old lady, Tokue, offers to help in the kitchen he reluctantly accepts. But, Tokue proves to have magic in her hands when it comes to making “an”. Thanks to her secret recipe, the little business soon flourishes… And with time, Sentaro and Tokue will open their hearts to reveal old wounds. |
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Director 가와세 나오미 Naomi KAWASE Naomi KAWASE became in 1997 the youngest winner of the Camera d’Or at Festival de Cannes with her first feature <Suzaku>. Ten years later she came back with her 4th feature, <Mogari (The Mourning Forest)> and received the Grand Prix. She also received the Carrosse d’Or from the Directors’ Fortnight in 2009. One of her many documentary works, <Genpin>(2010), received the FIPRESCI Prize at the San Sebastian International Film Festival in 2010. She is also the founder of Nara International Film Festival and collaborates with young emerging filmmakers from all over the world as the project’s producer, such as she did in <A Midsummer Night’s Fantasia>. [출처] An_앙: 단팥 인생 이야기|작성자 서울국제음식영화제
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